Szervíz: +36 30 856-4325 Kereskedelem: +36 30 834-3804 Hitel: - 8000 Székesfehérvár, Gõzmalom út 22. Hétfőtől - Péntekig: 08:00 - 18:00
Szombaton: 08:00 - 12:00

Felnigörgőzés

Noha menet közben nem érződött a felni egyenetlensége, azaz ütése, elvittük egy felnijavító-specialistához. Zömében komolyabb felni-sérülésekkel érkeznek ide az autósok, hiszen az ügyes műhely a komolyabb karcolásokat, horzsolásokat és horpadásokat, valamint a kisebb repedéseket is el tudja tüntetni. Ha valaki rászánja magát, akár komplett felni-felújítást kérhet. Komoly tapasztalattal rendelkező műhelyként nem csodálkoztak rajtunk, amikor a hibátlan alufelnire mutattunk, hogy ezt kellene javítani.

Leszerelés után a centrírozó már az abronccsal együtt is egyértelműen mutatta az egyenetlenséget, az abroncs lehúzása és a teljeskörű tisztítás (erre azért van szükség, hogy a kosz ne befolyásolja a méréseket, illetve, hogy munka közben se zavarjon) után pedig próbapadon megpörgetve szemmel is láthatóvá vált a kerék excentrikussága. A próbapadhoz egyébként egy speciális, 0-10 mm között, századmilliméter pontossággal mérő műszer csatlakoztatható. Ha a megforgatott felni körívén a műszer 5 mm-nél nagyobb (egyébként már szemmel is látható) távolság-eltérést mér, akkor egyértelműen hibás.

Esetünkben az abronccsal együtt még hibátlannak látszó felni íve csaknem 1 cm-es eltérést mutatott. Legtöbbször szemre is látható a vizsgálópadon az abroncs nélküli felni egyenetlensége, de akár műszerrel is ellenőrizhető az ív egyenetlensége Legtöbbször szemre is látható a vizsgálópadon az abroncs nélküli felni egyenetlensége, de akár műszerrel is ellenőrizhető az ív egyenetlensége Ezért aztán nem kerülhette el a speciális, hengeres-prést, amelyben 8 tonnányi, azaz 80 000 N erővel, hengerek között forgatva préselik kerekre az eldeformálódott felniket. E lépést sajnos nem követhettük nyomon, de az eredményt nemcsak szemünk, hanem ultrahangos vizsgáló-műszer is tanúsította. A forgó kerék körívétől a javítás előtti 1 cm-t meghaladónál pont egy nagyságrendnyivel kevesebb és abszolút hibahatáron belüli, 1 mm-es távolságeltérést mutatott a gép.

A szervíz óradíja 3000 Ft + Áfa, azaz bruttó 3810 Ft. A művelet egyébként nem egészen egy óráig tartott, így a gond nélkül megvárható kategóriába esik. Sokan joggal tehetik fel a kérdést, hogy mi értelme volt az egésznek, ha a csak kicsit megütött felni egyenetlenségét amúgy sem lehetett érezni? Nem más, mint az autó hosszú hibátlan élete, a kis hiba ugyanis ugyanúgy kelt apró rezgéseket a futóműben, mint a már érezhetően egyenetlenül gördülő. A javítás által tehát megkíméljük a futómű elemeit, főként a lengéscsillapítókat a fölösleges kopástól, idő előtti elhasználódástól.

Forrás: www.autonavigator.hu/tippek_tanacsadok/nem_trefalt_a_gumis_tenyleg_javitani_kellett_az_alukereket-5001